JUNGSHOVED GODS

Denne side indeholder skifter fra Jungshoved gods fra 1761 og fremefter. Denne skiftebog indeholder skifter fra sognene Jungshoved, Skibinge, Allerslev og Mern.

Der er foreløbigt skiftesager frem til 1833.

Den 21. november 1761: Husmand Peder Jensen af Tjørnehoved i Allerslev sogn er død. Enken er Karen Pedersdatter. Børn: Søn, Hans Pedersen, 20 år [1741], datter, ? Pedersdatter, som er gift med husmand Anders Rasmussen af Tjørnehoved, datter, Margrethe Pedersdatter, som er gift med Niels Rasmus Hemmingsen af Tjørnehoved, datter, ? Pedersdatter, som er gift med Mads Pedersen af Smidstrup, datter, Kirsten Pedersdatter, som er gift med Johan Hansen, datter, Anne Marie Pedersdatter, som er gift med gårdmand Peder Villumsen af Nørre Mern, datter, Johanne Pedersdatter, ugift, datter, Sophie Pedersdatter, ugift, datter, Maren Pedersdatter, ugift. Vurderingsmænd: Niels Jørgensen af Stavreby og Niels Villumsen af Allerslev. Formynder for umyndige børn er Peder Jacobsen. Husmandsstedet har 3 længer, som er en i nord på 7 fag, en i øst på 5 fag og en i syd på 4 fag. Gæld til: Hans Kuld af Tjørnehoved, datteren Johanne Pedersdatter, Peder Svendsen af Kostræde i Køng sogn, hr. Hansteen i Præstø, Hans Staal i Vordingborg og Peder Jonæsen af Vordingborg. Enken og sønnen Hans Pedersen lover at betale den anførte gæld. Underskrifter fra Karen Pedersdatter, Peder Jacobsen, Niels Hemmingsen, Hans Pedersen, Niels Jørgensen og Niels Willumsen.
Den 5. april
1762: Gårdmand Niels Larsen af Øen Smidstrup i Jungshoved sogn er død. Enken er Sophia Amalia Christophersdatter. Arvinger: Søster, Kirsten Larsdatter, som er gift med Niels Koch af Skovhuse i Øster Egesborg sogn [skrevet Niels Kok]. Vurderingsmænd: Ladefoged Niels Jørgensen af Stavreby og Jens Thomesen af Skibinge. Fortsætter den 1. juni 1762: Vurderingsmænd: Niels Jørgensen Ladefoged af Stavreby og bondefoged Niels Villumsen af Allerslev. Lavværge for enken er gårdmand Niels Pedersen af Øen Smidstrup. Der kan være flere arvinger, men enken kender dem ikke, og der er ikke mødt nogen op ved skifteforretningen. Gæld til gårdmand Johan Hansen af Øen Smidstrup. Underskrifter fra Sophia Amalia Christophersdatter, Niels Pedersen, Niels Jørgensen og Niels Villumsen.
Den 13. maj
1762: Anna Rasmusdatter, som var gift med indsidder Søren Olsen af Skibinge, er død. Børn: Søn, gårdmand Jep Jensen af Skibinge, søn, gårdmand Ole Jensen af Nørre Mern, datter, Kirsten Jensdatter, som er gift med Mads Hansen af Skibinge, datter, Bodil Jensdatter, som er gift med musketer Jens Madsen af Skibinge. Vurderingsmænd: Niels Villumsen bondefoged af Allerslev og Niels Jørgensen ladefoged af Stavreby i Jungshoved sogn. Underskrift fra Niels Villumsen og Søren Olsen. Fortsætter den 7. juni 1762: Boet gøres op. Jens Madsen Musqveteer gør krav på sin hustrus fædrene arv, men da han ikke har noget bevis, vil skifteforvalteren ikke lægge dette krav til belastning i boet. Der er underskud i boet, så der er ikke noget at arve. Underskrifter fra Søren Olsen, Jens Madsen, Niels Jørgensen og Niels Villumsen.
Den 15. maj
1762: Indsidder Peder Rasmussen af Stavreby i Jungshoved sogn er død. Enken er Anne Nielsdatter. Boet registreres. Vurderingsmænd: Niels Jørgensen Ladefoged og Jens Johansen af Stavreby. Fortsætter den 7. juni 1762: Arvinger: Søster [navn angives ikke], som er gift med gårdmand Rasmus Rasmussen af Roneklint i Jungshoved sogn, søste
r [navn angives ikke], som er gift med gårdmand Rasmus Hemmingsen af Bønsvig i Jungshoved sogn, søster [navn angives ikke], som er gift med indsidder Jacob Hemmingsen af Rekkende i Allerslev sogn. Vurderingsmænd: Niels Jørgensen Ladefoged af Stavreby og bondefoged Niels Willumsen af Allerslev. Lavværge for enken er husmand Peder Knudsen af Stavreby. Der er ingen arvinger til stede ved skifteforretningen. Der er ingen gæld i boet, men der bliver heller ikke noget til overs at arve. Underskrifter fra Anna Nielsdatter, Peder Knudsen, Niels Jørgensen og Niels Villumsen.
Den 22. maj
1762: Huskone Karen Pedersdatter, som var enke efter Peder Jensen af Tjørnehoved i Allerslev sogn, er død. Børn: Søn, Hans Pedersen, 22 år [1740], datter, Birthe Pedersdatter, som er gift med husmand Anders Rasmussen af Tjørnehoved, datter, Margrethe Pedersdatter, som er gift med gårdmand Niels Hemmingsen af Tjørnehoved, datter, Karen Pedersdatter, som er gift med Mads Pedersen af Smidstrup [nok Øen Smidstrup i Jungshoved sogn eller Smidstrup Hovgårde i Skibinge sogn], datter, Kirsten Pedersdatter, som er gift med Johan Hansen af Smidstrup, datter, Anne Marie Pedersdatter, som er gift med Peder Villumsen af Nørre Mern, datter, Johanne Pedersdatter, 26 år [1736], datter, Sophie Pedersdatter, 25 år [1737], datter, Maren Pedersdatter, 21 år [1741]. Boets indhold registreres. Vurderingsmænd: Hans Pedersen af Tjørnehoved og Niels Villumsen af Allerslev. Fortsætter den 7. juni 1762: Vurderingsmænd: Niels Jørgensen af Stavreby i Jungshoved sogn og Niels Villumsen af Allerslev. På arvingernes vegne er mødt gårdmand Jens Pedersen af Ugledige i Allerslev sogn. Sønnen, Hans Pedersen, lover de tre søstre, Johanne, Sophie og Maren en sum penge, hvorefter alle er fornøjet [resten af børnene må have givet afkald på arv]. Underskrifter fra Hans Pedersen, Jens Pedersen, Niels Hemmingsen, Niels Jørgensen og Niels Villumsen.
Den 22. maj
1762: Gårdmand Mads Nielsen af Rekkende i Allerslev sogn er død. Enken er Kirsten Jacobsdatter. Arvinger: Bror, Husmand Anders Nielsen af Allerslev, søster, Karen Nielsdatter, som er gift med husmand Hans Clemmensen af Gederød i Allerslev sogn, halvbror, gårdmand Jens Nielsen af Ammendrup i Allerslev sogn. Vurderingsmænd: Bondefoged Niels Villumsen af Allerslev og ladefoged Niels Jørgensen af Stavreby i Jungshoved sogn. Enken ønsker ikke at forblive på gården pga. sin alder og svaghed men vil gerne forblive på stedet på aftægt. Underskrifter fra Niels Jørgensen, Niels Villumsen, Hans Clemmensen og Anders Nielsen. Fortsætter den 15. juni 1762: Lavværge for enken er gårdmand Hans Pedersen af Tjørnehoved i Allerslev sogn. Af stuehuset er de 6 fag i brøstfældighed. Der er desuden en nordre længe på 14 fag, en østre længe på 5 fag samt en søndre længe på 15 fag. Der er gæld til Christen Skaaning af Tjørnehoved, Jørgen Andersen af Smidstrup [nok Smidstrup Hovgårde i Skibinge sogn], Lars Madsen af Ammendrup, tjenestepigen Karen Larsdatter for 2½ års løn, husmand Hans Clemmensen af Rekkende, indsidder Lars Beysh af Rekkende og Peder Clemmensens søn af Gederød. Gælden er større end indtægterne, og der er ikke noget at arve. Underskrifter fra Kirsten Jacobsdatter, Anders Nielsen, Jens Nielsen, Hans Clemmensen, Niels Jørgensen og Niels Villumsen.
Den 7. juni
1762: Gårdmand Ole Nielsen af Endegårde i Skibinge sogn er død. Enken er Karen Larsdatter. Børn: Søn, Niels Olsen, 27 år [1735], søn, Carl Olsen, 25 år [1737], datter, Inger Maria Olsdatter, 21 år [1741], datter, Maren Olsdatter, 18 år [1744]. Lavværge for enken er husmand Anders Larsen af Endegårde. Niels og Carl Olsen repræsenterer også deres søstre, da ingen af Ole Nielsens søskende er til stede. Vurderingsmænd: Ladefoged Niels Jørgensen af Stavreby i Jungshoved sogn og bondefoged Niels Willumsen af Allerslev. Boet bliver registreret. Underskrifter fra Niels Jørgensen og Niels Willumsen. Fortsætter den 26. juli 1762: Børnenes alder angives nu til at være: Niels, 30 år [1732], Carl, 25 år [1737], Inger Maria, 20 år [1742], Maren, 15 år [1747]. Gårdens stuehus er på 9 fag. Der er længe mod øst på 8 fag, en mod syd på 14 fag samt en mod vest på 7 fag. Der er gæld for lånte rede penge til sønnen Carl og datteren Inger Maria. Udgifterne overstiger indtægterne, og der er således ikke noget til enken eller børnene at arve. Gårdmand Hemming Nielsen af Bakkebølle i Vordingborg Landsogn, der er bror til Ole Nielsen, indsættes alligevel som formynder for umyndige børn, idet enken lover at betale gælden til børnene ved førstkommende lejlighed. Underskrifter fra Karen Larsdatter, Anders Larsen, Niels Olsen, Carl Olsen, Niels Jørgensen og Niels Willumsen.
Den 5. juli
1762: Kirsten Hansdatter, som var gift med husmand Rasmus Jensen af Tågeby i Mern sogn, er død. Der er ingen livsarvinger. Arvinger: Bror, husmand Peder Hansen af Sandby i Mern sogn, søster, Anna Hansdatter, som er gift med husmand Ole Larsen af Sandby i Mern sogn. Vurderingsmænd: Jørgen Sørensen af Sageby i Mern sogn og Jørgen Jensen af Tågeby. Boet bliver registreret. Underskrifter fra Jørgen Jensen og Jørgen Sørensen. Fortsætter den 26. juli 1762: Vurderingsmænd: Niels Willumsen af Allerslev og Niels Jørgensen af Stårby i Øster Egesborg sogn. Huset er på 5 fag. Der er gæld til gårdmand Ole Hansen af Tågeby, karlen Peder Jensen, som tjener hos Ole Hansen af Tågeby, gårdmand Ole Pedersen af Tågeby og gårdmand Jørgen Jensen af Tågeby. Gælden er større end indtægterne, så der er ikke noget til enkemanden eller hendes søskende at arve. Underskrifter fra Peder Hansen, Rasmus Jensen, Niels Willumsen og Niels Jørgensen.
Den 28. marts 1763:
Birthe Rasmusdatter, som var gift med indsidder Thomas Jørgensen Bauman af Egebjerg i Skibinge sogn, er død. Børn: Søn, Jørgen Thomsen, 30 år [1732], der er til søs og vist nok er på rejse til Holland, datter, Birthe Thomasdatter, som er gift med Hans Pedersen af Åside i Snesere sogn. Birthe Rasmusdatter og ægtemanden har for nogen tid siden opholdt sig hos deres datter i Åside i Snesere sogn. Datteren og svigersønnen er ikke til stede, så fremmødt er hendes farbror, Thomas Jørgensen af Tjørnehoved i Allerslev sogn. Vurderingsmænd: Ladefoged Niels Jørgensen af Stavreby i Jungshoved sogn og bondefoged Niels Willumsen af Allerslev. Boet er registreret den 23. juni 1761 til en værdi af 25 rigsdaler af Niels Jørgensen af Stavreby og Lars Hansen af Egebjerg i Skibinge sogn. Sønnen beskrives da som Jørgen Thomasen på 32 år [1729] og uden kendt opholdssted. Der er gæld til Lars Hansen af Egebjerg, tjenestepige Cathrine Gisselsdatter, Rasmus Hansen af Ambæk i Jungshoved sogn, ungkarl Lars Klant af Ambæk, købmand S. Pettersen i Præstø, Arne Smed i Skibinge Skovhuse, Rasmus Gielf af Præstø og unge Peder Hemmingsen af Roneklint [skrevet Ronnekl]. Gælden er på 30 rigsdaler, og der er således intet at arve. Underskrifter fra Thomas Bauman, Thomas Jørgensen, Niels Jørgensen og N. Willumsen.
Den 28. marts 1763:
Anne Nielsdatter, som var gift med husmand Niels Pedersen af Roneklint i Jungshoved sogn, er død. Børn fra første ægteskab: Søn, Hans Jensen, 30 år [1733], som er indsidder hos Rasmus Nielsen af Skovhuse i Jungshoved sogn, søn, ungkarl og matros Niels Jensen, 28 år [1735], som opholder sig hos sin bror. Børn fra andet ægteskab med Niels Pedersen: Datter, Maren Nielsdatter, 22 år [1741], datter, Birthe Nielsdatter, 16 år [1747], datter, Karen Nielsdatter, 9 år [1754]. Sønnerne fra første ægteskab har givet afkald på arv efter deres mor, hvilket er nedskrevet af forrige forvalter Friderich Barfoed den 6. juni 1761 og til vitterlighed af Rasmus Rasmussen af Roneklint og Hans Pedersen af Roneklint, fordi Niels Pedersen har været i deres fars sted i 24 år. Vurderingsmænd: Ladefoged Niels Jørgensen af Stavreby og bondefoged Niels Willumsen af Allerslev. Det oprindelige skifte fra 1761, hvor Niels Pedersen var sømand, indskrives: Boet bliver registreret til en værdi af 276 rigsdaler. Vurderingsmænd: Ladefoged Niels Jørgensen af Stavreby og Peder Jørgensen af Stenstrup. Underskrifter fra Niels Pedersen, Hans Jensen, Niels Jensen, Niels Jørgensen og Peder Jørgensen. Der var gæld for 30 rigsdaler, så der er 246 rigsdaler til deling mellem enkemanden og børnene. De tre pigers arv forbliver i boet, da enkemanden ikke har de 123 rigsdaler, som de skal deles om. Underskrifter fra Niels Pedersen, Rasmus Rasmussen, Hans Pedersen, Niels Jørgensen og Niels Willumsen.

Den 4. november 1763: Gårdmand Lars Pedersen af Bønsvig i Jungshoved sogn er død [skrevet Laurs Pedersen]. Enken er Ane Pedersdatter. Børn: Søn, Peder Larsen, 8 år [1755], søn, Jens Larsen, 6 år [1757], søn, Rasmus Larsen, ¾ år [1763], datter, Ellen Jensdatter, 4 år [1759]. Enkens nye fæstemand er Jørgen Pedersen. Børnenes farbror, Jens Pedersen af Smidstrup [Smidstrup Hovgårde i Skibinge sogn eller Øen Smidstrup i Jungshoved sogn] er formynder for dem. Vurderingsmænd: Sognefoged Niels Villumsen af Allerslev og Peder Jørgensen af Stenstrup i Jungshoved sogn. Gården er på 4 længer med i alt 36 fag. På grund af gårdens dårlige tilstand bliver der ikke noget at arve til børnene. Underskrifter fra Anne Pedersdatter, Jørgen Pedersen, Jens Pedersen, N Wsen [Niels Willumsen] og Peder Jørgensen.
Den 4. november
1763: Indsidder Karen Andersdatter af Bønsvig i Jungshoved sogn, er død. Arvinger: Bror, Ole Hemmingsen af Bønsvig, bror, husmand Hans Hemmingsen af Roneklint i Jungshoved sogn, bror, Rasmus Hemmingsen af Bønsvig, som er død og har efterladt sig følgende børn: Søn, Hemming Rasmussen, 9 år [1754], søn, Niels Rasmussen, 7 år [1756]; søster, Kirsten Hemmingsdatter, som var gift med gårdmand Rasmus Jensen af Bønsvig, men er død og har efterladt sig følgende børn: Søn, Ole Rasmussen, 20 år [1743], datter, Anne Rasmusdatter, 12 år [1751]. Til stede er arvingerne Ole og Hans Hemmingsen. Vurderingsmænd: Sognefoged Niels Villumsen af Allerslev og Peder Jørgensen af Stenstrup i Jungshoved sogn. Indtægter mod udgifter giver kun 2 rigsdaler i overskud. Underskrifter fra Ole Hemmingsen, Ole Rasmussen, Hans Hemmingsen, N: Willumsen og Peder Jørgensen.
Den 25. november 1763:
Husmand Lars Ibsen af Stavreby i Jungshoved sogn er død [skrevet Laurs Ibsen]. Enken er Anna Hansdatter. Børn: Datter, Cathrine Larsdatter, som er gift med Ole Mogensen af Stavreby, datter, Margrethe Larsdatter, som er gift med Peder Nielsen af Roneklint i Jungshoved sogn. Lavværge for enken er Jens Johansen af Stavreby. Vurderingsmænd: N. Villumsen af Allerslev og Peder Jørgensen af Stenstrup i Jungshoved sogn. Boet er registreret den 28. juli 1763. Boet er meget lille til en værdi af 15 rigsdaler, og der er ikke noget at arve. Enken forbliver i huset, som hun lover at holde. Underskrifter fra Anne Hansdatter, Jens Johansen, Ole Mogensen, Peder Nielsen, N. Willumsen og P. Johansen.
Den 4. november 1763:
Indsidder Peder Jensen af Stavreby i Jungshoved sogn er død. Enken er Anna Olsdatter. Børn fra første ægteskab: Søn, gårdmand Jens Pedersen af Ambæk i Jungshoved sogn, datter, Karen Pedersdatter, som er gift med Rasmus Bødker af Ambæk. Børn fra andet ægteskab med Anne Olsdatter: Børn: Søn, Rasmus Pedersen af Stavreby, 18 år [1745], som tjener hos sin stedfar, søn, Hans Pedersen, 7 år [1756], søn, Niels Pedersen, 2 år [1761], datter, Ellen Pedersdatter, 20 år [1743]. Lavværge for enken er Jens Johansen af Stavreby. Vurderingsmænd: Niels Villumsen af Allerslev og Peder Jørgensen af Stenstrup i Jungshoved sogn. Boet er registreret den 4. juni 1763 til en værdi af 22 rigsdaler. Der er gæld til enken i Endegårde Mølle i Skibinge sogn, Hans Hemmingsen af Stavreby, Jens Pedersen i Ambæk og Jens Johansen af Stavreby. Gælden udgør i alt 23 rigsdaler. Der er således ikke noget til børnene at arve. Underskrifter fra Anna Olsdatter, Jens Johansen, Niels Willumsen og Peder Jørgensen.
Den 4. november 1763:
Else Thomasdatter, som var gift med husmand Rasmus Olsen af Roneklint i Jungshoved sogn, er død. Børn: Søn, Rasmus Rasmussen, 12 år [1751], som er hos Peder Rasmussen af Roneklint, søn, Thomas Rasmussen, 7 år [1756], datter, Ellen Rasmusdatter, 17 år [1746], som tjener hos Jens Thomsen af Øen Smidstrup. Vurderingsmænd: Sognefoged Niels Willumsen af Allerslev og Peder Jørgensen af Stenstrup. Der bliver udpeget en formynder, hvis der er noget at arve. Boet bliver registreret til en værdi af 14 rigsdaler. Der er gæld for 22 rigsdaler. Huset er på 3 fag. Der er bl.a. gæld til Jens Thomsen af Øen Smidstrup og Niels Pedersen af Roneklint. Der bliver altså ikke noget til enkemanden eller børnene at arve. Underskrifter fra Rasmus Olsen, Niels Willumsen og Peder Jørgensen.

Den 16. marts 1764: Skytten Peder Jacobsen af Kragevig i Allerslev sogn er død. Enken er Anna Margrethe Sal. Jacobsen. Lavværge for enken er Peder Hansen af Everdrup. Arvinger: Bror, Hans Jacobsen, som boede i Tubæks Mølle, men som er død og har efterladt: Datter, Karen Marie Hansdatter, 11 år [1753], der opholder sig hos degnen i Skælskør, Eschild Holm; bror, Marcus Jacobsen, som boede i Kragevig Mølle, men som er død og har efterladt: Søn, Andreas Marcussen, 22 år [1742], der opholder sig på Kragerupgaard, datter, Maren Marcusdatter, der er gift med Jørgen Andersen på Kasholt i Holbæk Amt; søster, Maren Jacobsdatter, der var gift med Jacob Hansen i Mern Mølle, men som er død og har efterladt sig: Otto Christian Jacobsen, 21 år [1743], der opholder sig hos sin far, datter, Anne Sophia Jacobsdatter, der er gift med Friderich Lips i Stensby i Kalvehave sogn, datter, Anne Margrethe Jacobsdatter, 17 år [1747], der opholder sig hos sin far i Mern Mølle; halvsøster, Margrethe Jacobsdatter, 29 år [1735], som tjener hos sin afdøde bror i Kragevig, men efter han afgang er flyttet til Kragerupgaard; halvsøster, Anne Jacobsdatter, der er gift med Niels Hansen i Kragerup under Kragerupgaards Gods. Blandt arvingerne er kun Jacob Hansen Møller fra Mern Mølle til stede på vegne af sine 3 børn. Vurderingsmænd: Niels Villumsen af Allerslev og sognefoged Jens Johansen af Stavreby i Jungshoved sogn.
Den 27. juni
1764: Forrige gårdmand Peder Jørgensen af Allerslev er død. Enken er: Cathrine Willumsdatter, der nu har fæstemand Anders Bentsen. Børn: Søn, Jørgen Pedersen, 20 år [1744], søn, Hans Pedersen, 17 år [1747], søn, Jacob Pedersen, 16 år [1748], datter, Lisbeth Pedersdatter, 7 år [1757]. Alle børnene er hjemme hos deres mor. Vurderingsmænd: Niels Willumsen Udridder af Allerslev og sognefoged Jens Johansen af Stavreby i Jungshoved sogn. Boet er blevet registreret den 7. april 1764. Gårdens stuehus er på 15 fag. Der er en længe mod syd på 16 fag, en mod vest på 14 fag samt en mod nord på 16 fag. Der er gæld til Madame sl. Hansteen af Præstø, madame sl. Staal af Vordingborg, samt til Peder Nielsen, der tjener på Nysø Gods. Gælden er større en indtægterne, så der er ikke noget til enken eller børnene at arve. Underskrifter fra Cathrine Willumsdatter, Anders Bentsen, Niels Willumsen og Jens Johansen.
Den 4. marts
1765: Forrige fæstegårdmand Jens Nielsen af Stenstrup i Jungshoved sogn er død. Enken er Sidsel Larsdatter. Børn fra første ægteskab: Søn, Niels Jensen, 25 år [1740], som er ungkarl, datter, Maren Jensdatter, 21 år [1744], som tjener hos Rasmus Olsen i Skovhuse i Skibinge sogn her på godset, datter, Margrethe Jensdatter, 18 år [1747], som tjener hjemme. Børn fra andet ægteskab med Sidsel Larsdatter: Datter, Kirsten Jensdatter, 5 år [1760], datter, Sidsel Jensdatter, 2 år [1763]. Formynder for børn af første ægteskab er husmand og skipper Niels Pedersen af Roneklint i Jungshoved sogn, der er morbror til børnene, mens gårdmand Lars Rasmussen fra byen [altså Stenstrup] er formynder for børnene af andet ægteskab, og han er enkens stedfar. Vurderingsmænd: Niels Willumsen af Allerslev og Jens Johansen af Stavreby i Jungshoved sogn. Boet er registreret den 3. august 1764. Gæld til Niels Pedersen af Roneklint og Niels Jørgensens enke i Endegårde i Skibinge sogn. Gælden er større end indtægterne, hvilket skyldes, at gården mangler flere dyr, der var på gården under indfæstningen, og den er ikke vedligeholdt. Underskrifter fra Sidsel Larsdatter, Niels Rasmussen, Niels Jensen, Niels Pedersen af Roneklint, Lars Rasmussen af Stenstrup, Niels Willumsen og Jens Johansen.
Den 4. marts
1765: Gårdmand Peder Hansen af Stenstrup i Jungshoved sogn er død. Enken er Maren Nielsdatter. Børn: Søn, gårdmand Niels Pedersen af Øen Smidstrup, søn, Hans Pedersen, 28 år gammel [1737], søn, Ole Pedersen, 26 år gammel [1739], søn, Anders Pedersen, 24 år gammel [1741], datter, Karen Pedersdatter, som er gift med Hans Torstensen af Stenstrup, datter, Bodil Pedersdatter, 17 år [1748], som er hjemme hos sin mor. Lavværge for enken er Jens Michelsen af Stenstrup. Som formynder for den umyndige datter er mødt hendes farbror, gårdmand Rasmus Hansen af Stenstrup. Vurderingsmænd: Udridder Niels Villumsen af Allerslev og Jens Johansen af Stavreby i Jungshoved sogn. Boet er registreret den 21. november 1764. På daværende tidspunkt er børnene registreret med disse data: Søn, Niels Pedersen, der er gårdmand i Øen Smidstrup, søn, Hans Pedersen, 24 år [1740], søn, Oluf Pedersen, 23 år [1741], søn, Anders Pedersen, 19 år [1745], datter, Karen Pedersdatter, som er gift med indsidder Hans Poulsen af Stenstrup, datter, Bodil Pedersdatter, 17 år [1747]. Enken giver afkald på arv til fordel for hendes børn, hvoraf den ældste søn og ældste datter tildeles mindre end de andre søskende, da de allerede er etablerede. Underskrifter fra Maren Nielsdatter, Jens Mikkelsen, Niels Pedersen, Hans Pedersen, Ole Pedersen, Hans Pedersen, Hans Poulsen, Rasmus Hansen, Niels Willumsen og Jens Johansen.
Den 4. marts
1765: Indsidder Anders Rasmussen af Ambæk i Jungshoved sogn er død. Enken er Birthe Pedersdatter. Børn: Søn, Rasmus Andersen, 18 år gammel [1747], som tjener hos Rasmus Hansen af Ambæk, datter, Karen Andersdatter, 22 år gammel [1743], datter, Bodil Andersdatter, 13 år gammel [1752], som tjener hos Peder Skonning af Øen Smidstrup, datter, Margrethe Andersdatter, 10 år [1755], som er hos Peder Arentzen af Øen Smidstrup, datter, Kirsten Andersdatter, 8 år [1757], som er hos sin mor, datter, Maren Andersdatter, 2½ år gammel [1762], som er hos sin mor. Som formynder for umyndige børn er Niels Pedersen af Øen Smidstrup mødt op. Vurderingsmænd: Niels Villumsen af Allerslev og Jens Johansen af Stavreby i Jungshoved sogn. Boet er registret den 20. december 1764. Der er ganske lidt indbo. Der er gæld til Rasmus Hansen af Ambæk og Peder Arentzen af Øen Smidstrup. Der er intet at arve til børnene, men enken lover at betale gælden. Underskrifter fra Birthe Pedersdatter, Niels Pedersen, Niels Villumsen og Jens Johansen.
Den 10. maj
1765: Lutzia Jensdatter, som var gift med gårdmand Hans Hemmingsen af Stavreby i Jungshoved sogn, er død. Arvinger: Børn til afdøde bror, Peder Jensen af Stavreby: Søn, gårdmand Jens Pedersen af Ambæk, søn, Rasmus Pedersen, 16 år [1749], som tjener hos Anders Jensen af Stavreby, søn, Hans Pedersen, 8 år [1757], som opholder sig hos sin mor, Anna Olsdatter af Stavreby, søn, Niels Pedersen, 4 år [1761], som også er hos sin mor, datter, Karen Pedersdatter, som er gift med indsidder Rasmus Nielsen af Ambæk, datter, Ellen Pedersdatter, 22 år [1743], som tjener på Hans Hemmingsens gård. Vurderingsmænd: Niels Villumsen af Allerslev og Jens Johansen af Stavreby i Jungshoved sogn. Gårdmand Jens Pedersen af Ambæk er til stede på arvingernes vegne. Underskrifter fra Jens Pedersen, Niels Villumsen og Jens Johansen. Fortsætter den 8. juli 1765: Til stede er gårdmand Jens Pedersen af Ambæk, samt Karen Pedersdatter, der er gift med Rasmus Nielsen af Ambæk. Der er gæld i gården, da der mangler en hest, to køer og seks får. Da indtægter og udgifter gøres op, er der intet til børnene at arve. Underskrifter fra Hans Hemmingsen, Jens Pedersen, Karen Pedersdatter, Niels Villumsen og Jens Johansen.
Den 29. juli
1765: Mette Pedersdatter, som var gift med gårdmand Peder Olsen af Roneklint i Jungshoved sogn, er død. Børn: Søn, Niels Pedersen, 4 år [1761], søn, Rasmus Pedersen, 3 år [1762]. Vurderingsmænd: Niels Villumsen af Allerslev og tredningsfogeden Jens Johansen [fogeden for 1/3 af et herred] af Safreby? [Sageby i Mern sogn eller Stavreby i Jungshoved sogn]. Stuehuset mod syd er på 17 fag. Der er en vestre længe på 8 fag, en nordre længe på 11 fag samt en østre længe på 7 fag. Underskrifter fra Niels Villumsen og Jens Johansen. Fortsætter den 25. februar 1766: Børnene er nu hhv. 4½ år og 3½ år. Mødt op på børnenes vegne er deres mors bror, Peder Nielsen af Skovhuse [nok Skibinge sogn men kan være Øster Egesborg]. Der er overskud i boet, som Peder Olsen vil udbetale til børnene, hvilket Peder Nielsen er fornøjet med. Underskrifter fra Peder Olsen, Peder Nielsen af Skovhuse, Niels Villumsen og Jens Johansen.

Den 26. februar 1766: Jørgen Mortensen af Skibinge er død. Enken er Ellen Pedersdatter. Børn: Søn, Peder Jørgensen, 5 år [1761], datter, Lisbeth Jørgensdatter, 3 år [1763]. Lavværge for enken er hendes fæstemand, Niels Sørensen. På børnene vegne er mødt deres morbror, gårdmand Jørgen Pedersen af Viemose i Kalvehave sogn, og han bliver værge, hvis der er noget at arve. Vurderingsmænd: Niels Villumsen af Allerslev og sognefoged Povel Mortensen af Skibinge. Boet er registreret den 18. januar 1766. Underskrifter fra Niels Villumsen og Povel Mortensen. Stuehuset mod syd er på 11 fag. Den nordre længe er på 10 fag, og den østre længe er på 6 fag. Der er gæld til enken Karen Nielsdatter af Præstø, Jørgen Pedersen af Viemose, hendes bror, Niels Pedersen af Endegårde i Skibinge sogn og købmand Aarsted i Præstø. Der skal også betales løn til tjenestekarlen Povel Jørgensen af Skibinge. Gælden er større end indtægterne, og der er ikke noget til børnene at arve. Underskrifter fra Ellen Pedersdatter, Niels Sørensen, Jørgen Pedersen, Niels Villumsen og Povel Mortensen.
Den 26. februar 1766: Gårdmand Niels Hemmingsen af Skibinge er død. Enken er Anna Olsdatter. Børn: Søn, Christen Nielsen, 18 år [1748], søn, Ole Nielsen, 13 år [1753], søn, Povel Nielsen, 6 år [1760]. Lavværge for enken er Ole Nielsen, nok af Skibinge. Gårdmand Ole Johansen af Skibinge bliver værge for børnene, hvis der bliver noget at arve. Vurderingsmænd: Niels Villumsen af Allerslev og sognefoged Povel Mortensen af Skibinge. Boet er registreret den 18. januar 1766. Gårdens stuehus er på 11 fag. Der er også en vestre længe på 16 fag. Underskrifter fra Niels Villumsen og Povel Mortensen. Der er gæld til Hans Olsen, som tjener hos Ole Rasmussen i Præstø, Povel Mortensen af Skibinge og købmand Hansteen i Præstø. Gælden er større end indtægterne, og der er ikke noget at arve. Underskrifter fra Anna Olsdatter, Ole Nielsen, Ole Johansen, Niels Villumsen og Povel Mortensen.
Den 26. maj
1766: Umyndige Catharina Christiana Nielsdatter på 4½ år er død hos sin farbror, Lars Haagensen af Broskov i Bårse sogn under Nysø Gods. Arvinger: Farbror, Lars Haagensen af Broskov i Bårse sogn, farbror, ungkarl Iver Haagensen, 26 år [1740], som tjener på Nysø Gods, samt eventuelle søskende til hendes mor. Der tilhørte 93 rigsdaler efter Catharina Christiana fra arven efter sine forældre, Niels Haagensen og Rebekka Dorothea, som boede i Nysøhuset ved Præstø og begge døde for ca. 3 år siden. Rebekka Dorothea skulle stamme fra Tyskland og skulle være kommet til Sydsjælland fra København. Der vil derfor blive annonceret efter arvinger i danske og tyske aviser. Vurderingsmænd: Niels Villumsen af Allerslev og Povel Mortensen af Skibinge. Halvdelen af overskuddet, dvs. den fædrene arv, udbetales til Lars og Iver Haagensen. Underskrifter fra Lars Haagensen, Iver Haagensen, Niels Villumsen og Povel Mortensen.
Den 10. juni
1765: Indsidder Anders Hansen Jelling af Skovhuse i Skibinge sogn er død. Enken er Maren Hansdatter. Børn fra første ægteskab med Karen Hansdatter: Søn, Hans Andersen Jelling af Vejrmøllen ved Kalundborg, søn, Ole Andersen Jelling af Nyord på en af kongens gårde. Børn fra andet ægteskab med Maren Hansdatter: Søn, Hans Andersen Jelling, 1 år [1764], datter, Karen Maria Andersdatter Jelling, 7 år [1758], datter, Anna Calvina Andersdatter Jelling, 4 år [1761], men hun hedder nu Anne Cathrine Andersdatter Jelling. Lavværge for enken er degnen Enoch Kreimann af Skibinge. Formynder for umyndige børn er gårdmand Ole Rasmussen af Skibinge og skovfoged Ole Hemmingsen af Ambæk i Jungshoved sogn. Ingen arvinger er til stede, selv om alle er underrettet. Vurderingsmænd: Udridder Niels Villumsen af Allerslev og sognefoged Jens Johansen af Stavreby i Jungshoved sogn. Boet er registreret den 2. januar 1765. Der er gæld til købmand Ole Rasmussen af Præstø, Lars Hansen af Egebjerg i Skibinge sogn, Mikkel Jensen i Tubæks Mølle, Rasmus Hansen af Lundby samt skipper Niels Pedersen af Roneklint i Jungshoved sogn for penge, som Anders Jelling lånte i København. Gælden er noget større end indtægterne, og der er således ikke noget til enken eller børnene at arve. [Anders Jelling havde Endegårde Mølle eller Ravnemøllen i Skibinge sogn fra ca. 1750 til sin død i 1764]. Underskrifter fra Maren Hansdatter, E. Kreimann, Ole Rasmussen, Ole Hemmingsen, N. Villumsen og Jens Johansen.
Den 6. juni
1766: Ungkarl og landsoldat Rasmus Pedersen Kuld, som var hos sin svoger, Lars Larsen af Kragevig i Allerslev sogn, er død. Arvinger er søskende, som er: Bror: Hans Pedersen Kuld af Tjørnehoved i Allerslev sogn, som er død og har efterladt: Børn: Søn: Jens Hansen Kuld, 12½ år [1753], søn: Peder Hansen Kuld, 8½ år [1757], og begge er hos deres mor, som nu er gift med Jens Pedersen af Tjørnehoved; søster: Anne Pedersdatter Kuld, som er gift med Peder Andersen af Roneklint i Jungshoved sogn, søster, Maren Pedersdatter Kuld, som er gift med Ole Hansen af Stavreby i Jungshoved sogn, søster, Giertrud Pedersdatter Kuld, som er gift med gårdmand Lars Larsen af Kragevig, søster, Kirsten Pedersdatter Kuld, som er gift med Ole Børgesen af Bønsvig i Jungshoved sogn, halvbror, Lars Pedersen Kuld af Tjørnehoved, halvbror, Ole Pedersen Kuld, som er i tjeneste hos broren Lars i Tjørnehoved, halvbror, Hans Pedersen Kuld, 14 år [1752], som er i tjeneste hos Lars Larsen af Kragevig. Vurderingsmænd: Niels Villumsen af Allerslev og Jens Johansen af Stavreby. Ejendelene, som tilhørte Rasmus Kuld, er blevet solgt på auktion den 5. november 1765. Køberne er Rasmus Traae af Tjørnehoved, skomager Peder Holm af Præstø, Rasmus Madsen af Kragevig, Anders Jensen af Gederød, Johan Nielsen, Hans Larsen samt Ole Hansen af Stavreby. Lars Larsen udbetaler desuden den tjenesteløn, som Rasmus Kuld havde til gode. Der er overskud i boet, som deles mellem samtlige arvinger. Da Hans Pedersen Kulds to sønner er de eneste, der tilkommer en fuld broderlod tilsammen, får de altså hver samme beløb som alle andre. Ægte underskrifter fra Jens Pedersen, Peder Andersen, Ole Hansen, Lars Larsen, Ole Børgesen, Lars Pedersen, Niels Villumsen og Jens Johansen.

Den 6. juni 1766: Gårdmand Povel Nicolajsen af Stenstrup i Jungshoved sogn er død. Enken er Birthe Larsdatter. Børn: Søn, gårdmand Hans Povelsen af Stenstrup, datter, Gundil Povelsdatter, 16 år [1750], som er forlovet med Niels Johansen af Stenstrup, der har overtaget gården, datter, Bodil Povelsdatter, som er gift med indsidder Ole Pedersen af Stenstrup. Lavværge for enken er Rasmus Hansen af Stenstrup. Vurderingsmænd: Udridder Niels Willumsen af Allerslev og sognefoged Jens Johansen af Stavreby i Jungshoved sogn. Boet er registreret den 14. april 1766 til en værdi af 173 rigsdaler, og hvor den yngste datter kaldes for Gundel Povelsdatter. Gårdens stuehus er på 14 fag. Der er en længe mod syd på 12 fag og en mod vest på 7 fag. På gården mangler der heste, vogne, køer og får til en værdi af 154 rigsdaler. Brøstfældigheden på gården opgøres til 18 rigsdaler. Der er gæld til Niels Johansen af Stenstrup og Ib Petersen af Præstø. Den samlede gæld opgøres til 194 rigsdaler. Der er således ikke noget til enken eller børnene at arve. Underskrifter fra Birthe Larsdatter, Rasmus Hansen, Hans Povelsen, Ole Pedersen, Niels Johansen, N. Villumsen og Jens Johansen.
Den 3. oktober 1766:
Mogens Hansen af Egebjerggaard i Skibinge sogn er død. Enken er Maren Erlandsdatter. Børn: Søn, Hans Mogensen, 21 år [1745], datter, Mette Mogensdatter, 10 år [1756], datter, Kirsten Mogensdatter, 8 år [1758], datter, Maren Mogensdatter, 3 år [1763]. Lavværge for enken er Lars Hansen af den anden Egebjerggaard. Da ingen slægtninge på farens side er til stede, bliver tilsynsværge for børnene morens brødre, som er skipper Peder Erlandsen af Nysøhuse i Præstø sogn og gårdmand Rasmus Erlandsen af Roneklint i Jungshoved sogn. Vurderingsmænd: Udridder Niels Villumsen af Allerslev og bondefoged Jens Johansen af Stavreby i Jungshoved sogn. Boet er registreret den 4. april 1766 til en værdi af 175 rigsdaler. På gården mangler der heste, køer, får og redskaber. Gårdens stuehus mod nord er på 11 fag. Der er en længe mod øst på 10 fag. Længen mod syd er på 8 fag, mens længen mod vest er på 13 fag. Der er gæld til Rasmus Erlandsen, sønnen Hans Mogensen samt Ole Rasmussen af Præstø. Der er et overskud i boet på 21 rigsdaler, som deles mellem enken og børnene. Underskrifter fra Maren Erlandsdatter, Lars Hansen, Jens Hansen som fæstemand, N. Villumsen og Jens Johansen.

Den 22. april 1768: Karen Pedersdatter, som var gift med Mads Pedersen af Tjørnehoved i Allerslev sogn, er død. Børn: Søn, Hans Madsen, 11 år [1757], datter, Anna Madsdatter, 8 år [1760], datter, Karen Madsdatter, 4 år [1764]. Gårdmand Niels Hemmingsen, der er morbror, her af byen [altså Tjørnehoved] er formynder for de umyndige børn. Vurderingsmænd: Niels Villumsen af Allerslev og Jens Johansen af Stavreby i Jungshoved sogn. Dødsboet er registreret den 18. marts 1768. Gæld til skovfoged Ole Hemmingsen af Ambæk i Jungshoved sogn, husmand Rasmus Jensen af Lekkende i Øster Egesborg sogn og ungkarl Niels Pedersen af Stenstrup i Jungshoved sogn. Underskrifter fra Mads Pedersen, Niels Hemmingsen, Niels Villumsen og Jens Johansen.
Den 22. april
1768: Karen Pedersdatter, som var gift med Jens Pedersen af Tjørnehoved i Allerslev sogn, er død. Børn: Søn, Peder Jensen, 3 år [1765]. På vegne af den umyndige dreng er mødt gårdmand Niels Hemmingsen af Tjørnehoved. Vurderingsmænd: Niels Villumsen af Allerslev og Jens Johansen af Stavreby i Jungshoved sogn. Boet er registreret den 18. april 1768 med uægte underskrifter af N. Villumsen og Jens Johansen. Huset er på 4 fag. Der er gæld til Jens Thomesen af Smidstrup [nok Smidstrup Hovgårde i Skibinge sogn] og Ole Rasmussen af Præstø for købmandsvarer. Der er et mindre overskud i boet, som deles mellem far og søn. Underskrifter fra Jens Pedersen, Niels Hemmingsen [skrevet Hemmesen], N. Villumsen og Jens Johansen.
Den 23. april 1768: Cathrine Villumsdatter, som var gift med gårdmand Anders Bendsen af Allerslev, er død [skrevet Catrina Villumsdatter]. Børn fra første ægteskab: Søn, gårdmand Jørgen Pedersen af Tjørnehoved, 23 år [1745], søn, Hans Pedersen, 21 år [1747], som tjener hos købmand Hansteen i Præstø, søn, Jacob Pedersen, 19 år [1749], som tjener hos Peder Sørensen af Allerslev, datter, Anne Elisabeth Pedersdatter, 11 år [1757], som opholder sig hos sin stedfar, Anders Bendsen. Vurderingsmænd: Niels Villumsen af Allerslev og Jens Johansen af Stavreby i Jungshoved sogn. Der er ingen af hans stedbørn mødt op, da de kender stedfarens slette omstændigheder og den deraf manglende arv. Boet er registreret den 3. november 1767 til en værdi af 171 rigsdaler. På gården mangler der heste og plov. Gårdens stuehus mod øst er på 15 fag. Der er en længe mod syd på 16 fag, en anden længe mod vest på 14 fag samt en længe mod nord på 19 fag, der sammenlagt har en brøstfældighed til 60 rigsdaler. Der er gæld til Jørgen Jensen af Tågeby i Mern sogn, købmand Hansteen i Præstø, ungkarl Niels Pedersen af Snesere, Hans Villumsen af Ugledige i Allerslev sogn, Hans Bendsen af Ammendrup i Allerslev sogn, Hans Pedersen af Rekkende i Allerslev sogn, degnen i Allerslev og præsten i Lekkende. Gælden er større end indtægterne, og der er ikke noget til enkemanden eller børnene at arve. Underskrifter fra Anders Bendsen, N. Villumsen og Jens Johansen.

Den 31. januar 1769: Boe Hansen af Skalsbygaard i Mern sogn er død. Enken er Kirsten Pedersdatter. Børn: Søn, Peder Boesen, 13 år [1756], søn, Rasmus Boesen, 11 år [1758], søn, Hans Boesen, 9 år [1760], søn, Jens Boesen, 6 år [1763], søn, Niels Boesen, 3 år [1766], søn, Poul Boesen, ¼ år [1768], alle hjemme hos deres mor. Lavværge for enken er indsidder Hans Larsen af Skalsbygaard. På børnenes vegne er mødt Boe Madsen af Tågeby i Mern sogn. Vurderingsmænd: Udridder Niels Villumsen af Allerslev og sognefoged Jens Johansen af Stavreby i Jungshoved sogn. Boet er registreret den 5. december 1768. Der er gæld til mølleren i Sageby Mølle, til Rasmus Berendzen af Badeby samt skomager Povl Witmand af Stensby. Resultatet giver en større arv, som fordeles mellem enken og børnene. Sønnerne Peder og Rasmus Boesen kommer hen på Boe Madsens gård i Tågeby. Sønnerne Hans og Jens Boesen kommer hen til Anders Boesens gård, som er den anden Skalbygaard, og Anders er gift med en søster til Kirsten Pedersdatter. De yngste sønner, Niels og Poul Boesen kommer hen på Kirsten Pedersdatters brors gård i Sønder Skovhuse [nok i Øster Egesborg sogn], og broren hedder Jens Pedersen. Underskrifter fra Kirsten Pedersdatter, Boe Madsen, Anders Boesen, Niels Villusen og Jens Johansen.
Bemærk: Rasmus Berendzen af Badeby er måske lig med den Rasmus Bærentsen, der findes i lægdsrullerne under Svinø i Køng sogn i 1740'erne, og som ifølge dem er født på Lolland?

Den 1. februar 1769: Gårdmand Rasmus Hansen af Kragevig i Allerslev sogn er død. Enken er Anna Hemmingsdatter. Børn: Søn, Gregers Rasmussen, 13 år [1756], søn, Rasmus Rasmussen, 10 år [1759], søn, Hans Rasmussen, 2 år [1767], datter, Anna Rasmusdatter, 14 år [1755]. Lavværge for enken er Hans Larsen af Skalsbygaard i Mern sogn. På vegne af de umyndige børn er mødt gårdmand Michel Nielsen af Sandvig i Mern sogn, som er søstermand til Rasmus Hansen. Vurderingsmænd: Ridder Niels Villumsen af Allerslev og sognefoged Jens Johansen af Stavreby i Jungshoved sogn. Boet blev registreret den 27. januar 1769. Der er ikke gæld i boet andet end gårdens brøstfældighed. Der er et pænt overskud i boet, som deles mellem enken og børnene. Der udnævnes derfor formyndere, som er: For de to ældste drenge bliver formynderen gårdmand Boe Hansen af Rekkende i Allerslev sogn. Gårdmand Michel Nielsen af Sandvig bliver formynder for den yngste søn og datteren. En del af børnenes arv bliver derefter taget som en del af boets indhold. Underskrifter fra Anna Hemmingsdatter, Michel Nielsen, Boe Hansen, Niels Villumsen og Jens Johansen.

Den 10. juni 1776: Anna Olsdatter, som var enke efter gårdmand Niels Hemmingsen af Skibinge, er død. Børn: Søn, Christen Nielsen, 28 år [1748], søn, Ole Nielsen, 22 år [1754], søn, Poul Nielsen, år [1760], som alle tre opholder sig hjemme på gården. Boet er registreret den 16. april 1776. Vurderingsmænd: Udridder Niels Villumsen af Allerslev og ladefoged Hans Pedersen af Nysø. Gårdens stuehus mod nord er på 11 fag. Desuden er der en længe mod vest på 16 fag. Der er gæld til Peder Nielsen på Nysø Gods samt købmand Wessendunk i Præstø. Gælden er større end indtægterne, så der er ikke noget til drengene at arve. Den ældste søn, Christen Nielsen, overtaget fæstet på gården. Af kærlighed til sine brødre giver Christen dem hver især en sengedyne og en kiste efter moren samt lidt rede penge, og brødrene er fornøjede. Underskrifter fra Christen Nielsen, Ole Nielsen, Poul Nielsen, Niels Villumsen og Hans Pedersen. Desuden underskriver Niels Poulsen, som er værge for den yngste søn.

Den 13. juli 1784: Maren Nielsdatter, som var gift med indsidder Rasmus Erlandsen af Roneklint i Jungshoved sogn, er død. Børn: Datter, Maren Rasmusdatter, som var gift med gårdmand Jørgen Pedersen her af byen [dvs. Roneklint], men som er død og har efterladt sig børn: Søn, Hans Jørgensen, 13 år [1771], datter, Bodil Hansdatter, som er gift med Lars Nielsen Soldat her af byen [altså Roneklint], datter, Karen Hansdatter, 17 år [1767], som er hjemme hos stedfaren. Vurderingsmænd: Indsidder Peder Nielsen af Allerslev og sognefoged Peder Hansen af Egebjerggaard. Boet er registreret den 12. august 1783, hvor Bodil Hansdatter på tidspunktet var tjenestepige hos hr. Faber. Der er overskud i boet, som Jørgen Pedersen lover at udbetale mikkelsdag. Underskrifter fra Rasmus Erlandsen, Jørgen Pedersen, Lars Nielsen, Peder Nielsen og Peder Hansen.
Den 13. juli 1784: Husmand Hans Jørgensen af Roneklint i Jungshoved sogn er død. Enken er Ellen Pedersdatter. Børn: Søn, Peder Hansen, 7 år [1777]. Lavværge for enken er gårdmand Ole Pedersen af Roneklint. Værge for drengen er gårdmand Rasmus Mikkelsen af Roneklint. Vurderingsmænd: Peder Nielsen af Allerslev og Peder Hansen af Egebjerg i Skibinge sogn. Boet er registreret den 2. april 1784. Huset er på 10 fag. Der er gæld til husmand Hans Nielsen af Stavreby, Peder Nielsen af Stavreby, Jens Nielsen af Stavreby, Ole Nielsen af Stavreby, Niels Jørgensen af Stavreby, Lars Hansen af Roneklint, Jens Pedersen af Ambæk samt til Niels Smed af Roneklint. Gælden er større end indtægterne, og der er ikke noget arv til enken eller drengen. Underskrifter fra Ellen Pedersdatter, Rasmus Mikkelsen, Ole Pedersen, Peder Nielsen og Per Hansen.
Den 13. juli 1784: Maren Hansdatter, som var gift med gårdmand Peder Rasmussen af Roneklint i Jungshoved sogn, er død. Arvinger: Bror, Niels Hansen, der er indsidder i Roneklint, bror, Peder Hansen, der er indsidder i Stavreby, bror, Peder Hansen, som er død og har efterladt sig: søn, Hans Pedersen af Ambæk; bror, Ole Hansen, som er død og har efterladt sig: søn, Jens Olsen, som er husmand i Roneklint, datter, Margrethe Olsdatter, som er gift med indsidder Hans Tommesen af Roneklint; søster, Ellen Hansdatter, som er enke af Peder Hansen af Øen Smidstrup, som døde i Roneklint. Der er en afkaldskvittering fra den 3. september 1783, som er underskrevet af broren Niels Hansen, brorsønnen Hans Pedersen af Ambæk, broren Peder Hansen af Stavreby, Hans Tommesen af Roneklint, Jens Olsen af Roneklint og Ellen Hansdatter af Øen Smidstrup samt til vitterlighed af Anders Christensen. Derfor afsluttes skiftet hermed. Vurderingsmænd: Peder Nielsen af Allerslev og Peder Hansen af Egebjerg i Skibinge sogn. Underskrives til sidst af Peder Rasmussen, Peder Nielsen og Per Hansen.
Den 13. juli 1784: Gårdmand Hans Nielsen Siæl i Bønsvig er død. Enken er Ellen Nielsdatter, som nu har fæstemand Hans Rasmussen. Børn fra første ægteskab med Maren Hemmingsdatter: Søn, Ole Hansen Siæl, 15 år [1769], datter, Bodel Hansdatter Siæl, som er enke efter Rasmus Pedersen af Bønsvig, datter, Karen Hansdatter Siæl, 20 år [1764], datter, Ellen Hansdatter Siæl, 11 år [1773]. Børn fra andet ægteskab med Ellen Nielsdatter: Søn, Niels Hansen Siæl, 3 år [1781], datter, [skrevet Alborre] Alborg Hansdatter Siæl, 5 år [1779]. Gårdmand Peder Christensen af Bønsvig er mødt op på vegne af de umyndige børn, da han er gift med et søskendebarn til dem. Hvis der bliver arv efterfølgende, udnævnes der en formynder. Vurderingsmænd: Indsidder Peder Nielsen af Allerslev og sognefoged Peder Hansen af Egebjerg i Skibinge sogn. Boet er registreret den 2. april 1784. Gæld til købmand Wessendunk i Præstø, købmand Krøyer i Præstø, købmand Reberg i Præstø, Peder Hansen i Stavreby, Jens Christensen af Bønsvig for tømmer, degnen Thorn for testamentet samt til datteren Karen Siæl for lånte penge. Der skyldes flere penge, end der haves i boet, og der er således ikke noget til børnene at arve. Underskrifter fra Ellen Nielsdatter, Hans Rasmussen, Peder Christensen Peder Nielsen og Per Hansen.
Den 13. juli 1784: Gårdmand Rasmus Rasmussen i Bønsvig er død. Enken er Bodel Nielsdatter, som nu har fæstemand Niels Christensen. Børn: Søn, Rasmus Rasmussen, 18 år [1766], søn, Niels Rasmussen, 12 år [1772], datter, Maren Rasmusdatter, som er gift med gårdmand gamle Anders Nielsen af Bønsvig, datter, Sidsel Rasmusdatter, 10 år [1774], datter, [skrevet Alborre] Alborg Rasmusdatter, 3 år [1781]. Gårdmand Anders Nielsen af Bønsvig er mødt op på vegne af de umyndige børn. Vurderingsmænd: Indsidder Peder Nielsen af Allerslev og sognefoged Peder Hansen af Egebjerg i Skibinge sogn. Boet er registreret den 13. januar 1784. Gårdens stuehus mod nord er på 11 fag. Østlængen er på 10 fag, sydlængen er på fag, og vestlængen er på 8 fag. Gæld til Jens Matros i Roneklint for lånte penge, Ole Houman på Nyord for lånte penge og til købmand Peder Staal i Vordingborg. Der skyldes flere penge, end der haves i boet, og der er således ikke noget til børnene at arve. Enken og Jens Christensen lover at betale boets gæld. Underskrifter fra Bodel Nielsdatter, Jens Christensen, Anders Nielsen, Peder Nielsen og Per Hansen.

Den 13. juli 1784: Husmand Peder Nielsen Green af Roneklint i Jungshoved sogn er død. Enken er Margrethe Larsdatter. Børn: Søn, Rasmus Pedersen Green, 9 år [1775], søn, Niels Pedersen Green, 4 år [1780], datter, Anna Pedersdatter Green, 10 år [1774]. Lavværge for enken er Mads Larsen af Bønsvig. På børnenes vegne er mødt gårdmand Anders Nielsen af Roneklint, mens børnene opholder sig hos deres mor i Bønsvig. Vurderingsmænd: Peder Nielsen af Allerslev og Peder Hansen af Egebjerg i Skibinge sogn. Det lille bo bliver registreret. Der er gæld til smeden Niels Svendsen af Roneklint for øl til begravelsen, Rasmus Erlandsen af Roneklint for lånte penge, Endegårde Mølle i Skibinge sogn og Espen Rasmussen af Endegårde for brød. Gælden er større end indtægterne, så der er ikke noget til enken eller børnene at arve. Underskrifter fra Margrethe Larsdatter, Mads Larsen, Anders Nielsen, Peder Nielsen og Per Hansen.

Den 4. april 1785: Gårdmand Rasmus Nielsen af Smidstrup Hovgårde i Skibinge sogn er død. Enken er Ane Olsdatter. Børn: Søn, Rasmus Rasmussen, som tjener hos Jens Rasmussen i Smidstrup Hovgårde, søn, Ole Rasmussen, søn, Niels Rasmussen, datter, Boel Rasmusdatter, datter, Sidse Rasmusdatter. Gårdens stuehus mod nord er på 17 fag, længen mod øst er på 7 fag, længen mod syd er på 13 fag, mens den mod vest er på 5 fag. Vurderingsmænd: Niels Povelsen af Skibinge og Peder Hansen af Egebjerg. Underskrifter fra Lars Jørgensen, Niels Povelsen og Peder Hansen. Fortsætter den 1. september 1785: Vurderingsmænd: Peder Hansen af Egebjerg og Jens Andersen af Smidstrup Hovgårde. Lavværge for enken er Niels Pedersen, som er hendes trolovede fæstemand. Der er gæld til enkens stedsøn, Rasmus Rasmussen. Underskrifter fra Anne Olsdatter, Niels Pedersen, Rasmus Rasmussen, Jens Hansen og Jens Andersen.

Den 27. august 1833: Gårdmand Niels Pedersen af Bønsvig i Jungshoved sogn er død. Enken er Anne Olsdatter. Børn fra 1. ægteskab med Giertrud Larsdatter: Søn, Jens Nielsen, 11 år [1822], datter, Alborg Nielsdatter, 9 år [1824]. Børn fra 2. ægteskab med Anne Olsdatter: Søn, Ole Nielsen, 1½ år [1831], datter, Giertrud Marie Nielsdatter, 3½ år [1829]. Lavværge for enken er Anders Olsen af Roneklint. Formynder for børnene er deres farbror, Jacob Pedersen af Ambæk. Vurderingsmænd: Sognefoged Jens Pedersen af Øen Smidstrup og tingløber Ole Nielsen af Øster Egesborg. Besætning og inventar er i orden ifølge synsmændene. Der er ingen rede penge i boet. Underskrifter fra Anne Olsdatter, Jakob Pedersen, Jens Pedersen og Ole Nielsen.
Den 6. oktober 1833: Gårdmand Hans Rasmussen af Bønsvig meddeler, at hans datter, Hedvig Hansdatter, er død 4 uger gammel.
Den 22. oktober 1833: Det meddeles, at Mette Jørgensdatter, som var enke efter gårdmand Rasmus Nielsen af Ambæk, er død. Børn: Søn, Hans Rasmussen, 25 år [1808], datter, Karen Rasmusdatter, 21 år [1812], datter, Lisbeth Rasmusdatter, 19 år [1814], datter, Ellen Rasmusdatter, 15 år [1818]. Mette Jørgensdatter afgik ved døden natten mellem den 21. og 22. oktober. Fortsætter den 23. oktober 1833:Sønnen Hans er til stede på egne vegne. Værge for umyndige børn er gårdmand Jens Rasmussen af Ambæk. Hans Rasmussen påtager sig opgaven indtil videre at se efter gården og sine søskende. Vurderingsmænd: Sognefoged Jens Pedersen af Øen Smidstrup og gårdmand Jacob Pedersen af Ambæk. Underskrifter fra Hans Rasmussen, Jens Rasmussen, Jens Pedersen og Jakob Pedersen.

Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang